Amenajarea livingului: Sfaturi și trucuri în designul interior

آموزش سئو , سئو سایت , آموزش سئو, سئو سایت , آموزش تولید محتوا, آموزش ایمیل مارکتینگ, نیوسئو,امیر قمصری , سئوسایت , سئو , سئو سایت,سئوسایت,آموزش سئو,سئو , آموزش تولید محتوا , آموزش ایمیل مارکتینگ , نیوسئو , آموزش سئو, سئو سایت , آموزش تولید محتوا, آموزش ایمیل مارکتینگ , آموزش تولید محتوا , سئو سایت , بک لینک , آموزش ایمیل مارکتینگ , استراتژی سئو ,


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 7
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 76
بازدید ماه : 419
بازدید کل : 28824
تعداد مطالب : 333
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1



RSS

آموزش سئو سایت

شنبه 15 ارديبهشت 1403

Amenajarea livingului: Sfaturi și trucuri în designul interior

 

Livingul este centrul casei și adesea este folosit ca spațiu multifuncțional. Dacă este vorba de un living open space, acesta poate servi și ca zonă de lucru prin amplasarea unui birou într-un colț, ideal pentru zilele când lucrezi de acasă. Altfel, dacă ne referim la o compartimentare clasică, livingul este folosit ca zonă de relaxare sau un spațiu în care petreci timp cu priEtenii sau cu rudele atunci când vin în vizită.

Compartimentarea și ulterior modul de amenajare al livingului trebuie să reflecte personalitatea locuitorilor și implicit nevoile fiecărei familii. Acest lucru însemană că întâi de toate trebuie să realizezi un plan de amenajare al camerei pentru a putea afla dimensiunea exactă și ce stil de design interior poți să alegi.

Cum să amenajezi livingul în funcție de dimensiune?

Dimensiunea unei camere este primul aspect de care trebui să ții cont în amenajarea unui living. Astfel, în funcție de dimensiune, există livinguri cu suprafețe mici, cu o dimensiune de 15 mp sau mai mic, și livinguri cu suprafețe mari.

Amenajarea unui living mic

Amenajarea unui living mic sau de regulă a unei camere cu dimensiuni reduse este mai greu de realizat, întrucât piesele de mobilier trebuie alese cu grijă pentru a se încadra în spațiul respectiv și să nu aglomereze. De aceea, cel mai potrivite piese de mobilier într-un living mic sunt cele multifuncționale. Ideal este să cuprindă cât mai multe spații de depozitare. De asemenea, în amenajarea unui living de dimensiuni reduse trebuie să urmezi culori care reflectă lumina pentru a maximiza spațiul disponibil. În acest fel este recomandat să folosești alb pentru zona pereților și să optezi pentru un parchet gri sau bej. Orientează-te către piese de mobilier cu aspect lucios care reflectă lumina și amplasează strategic o oglindă de podea lată. Pentru un living mic, cel mai potrivit stil de amenajare este cel minimalist.

Pe site-ul nostru, Atrix Concept, avem un blog specializat intitulat "amenajari interioare living". Pentru a obține informații în această domeniu, faceți clic pe link-ul amenajari interioare living.

Amenajarea unui living mare

În cazul amenajării unui living de mari dimensiuni, procesul nu mai este atât de dificil. Spațiul îți permite să abordezi oricare stil de amenajare, doar să păstrezi armonia în design și să nu aglomerezi spațiul cu prea multe obiecte de decor și piese de mobilier. Primul pas în acest caz este să-ți compartimentezi spațiul și să creezi zona funcționale distincte. Pentru acest lucru te poți folosi de elemente de decor pentru a delimita funcțiunile. De exemplu, în amenajarea unui living mare poți să creezi o zonă de relaxare prin amplasarea unei canapele, fotolii, o masă de cafea cu blat și picioare din sticlă, potrivită pentru un stil de amenajare clasic.

Pentru a aduce o pată de culoare în design, poți să așezi o planta în ghiveci și o lampă de masă cu un design deosebit pentru a completa estetica spațiului.  Pe peretele din fața canapelei poți să pui un ansamblu de rafturi de culoarea lemnului deschis și un televizor suspendat. Pentru a crea o zonă de dining ai nevoie de o masă mare și câteva scaune care să se încadreze în stilul de amenajare. Iar pentru delimitarea celor două zone poți să folosești un covor lcurat manual pentru a transmite o atmsoferă caldă și primitoare în living.

Amenajarea unui living cu birou

O altă idee de compartimentare a spațiului este prin amenajarea unei zone de lucru în living. Astfel poți integra foarte ușor un birou. Pentru că ai nevoie de lumină, poți să amplasezi biroul în apropierea unei ferestre sau într-un loc în care pătrunde mai multă lumină naturală. În acest caz va trebui să optezi pentru perdele în nuanțe neutre și transparente. De asemenea, mobilierul ales trebuie să se încadreze în stilul de amenajare pentru a păstra ordine în designul interior.

Amenajarea livingului ca spațiu de dormit

Uneori, livingul poate fi folosit ca o cameră pentru oaspeți. În acest caz poți să alegi un colțar sau o canapea extensibilă pentru a obține un pat de două persoane, ideal în situația în care musafirii rămân peste noapte. Cea mai bună idee este să optezi pentru o piesă multifuncțională, care atunci când este strânsă să fie folosit ca un dulap de perete cu rafturi în scop decorativ.

Amenajarea livingului în funcție de stilul de amenajare

Alegerea unui stil de amenjare pentru living trebuie să-ți reprezinte personalitatea și să-ți îndeplinească nevoile pe care le ai de la un spațiu. În partea de jos ți-am pregătit câteva idei de amenajarea ale unui living în stil minimalist, clasic și industrial.

Amenajarea livingului în stil minimalist

Stilul minimalist este ideal în amenajarea unui living de dimensiuni reduse pentru că funcționează pe principiul less is more, ceea ce presupune că nu trebuie să folosești prea multe piese de mobilier, decorațiuni interioare, etc. Un living amenajat în stil minimalist trebuie să păstreze proporții exacte, forme clare și linii drepte ale pieselor de mobilier și a celorlalte elemente de decor. În amenajarea unui living în stil minimalist trebuie să primeze calitatea și nu cantitatea.

Amenajarea unui living în stil clasic

În amenajarea unui living în stil clasic trebuie să folosești pardoseală din lemn și mobilier masiv cu diverse ornamente. Sun prezente materiale tradiționale pentru covoare, draperii și perdele. De asemenea, într-un un living amenajat în stil clasic se poate folosi tapet cu diverse peisaje sau poți să lași pereții albi și să așezi mai multe tablouri cu ramă aurie. Ca punct de accent se poate introduce un șemineu.

Amenajarea unui living în stil industrial

În amenajarea unui living în stil industrial trebuie să folosești materiale în formă brută, să lași la vedere elementele arhitecurale precum țevi și cărămida. De asemenea se utilizează lemnul reciclat și sticla. Poți folosi rame metalice pentru mobilier, lămpi industriale sau decorațiuni din metal. Canapele din piele, mese din lemn și metal, rafturi din țevi metalice sunt opțiuni pentru amenajarea unui living.

Greșeli de evitat în amenajarea unui living

Amenajarea unui living poate fi un proces plin de creativitate, însă din lipsă de experiență în acest domeniu poți face anumite greși care pot strica aspectul livingului. Vezi mai jos la ce trebuie să fii atent în amenajarea unui living.

Renunță la pernele din showroom

Renunță să mai folosești acele perne care sunt expuse pe canapea în showroom-urile de mobilă sau pe site-urile de amenajare interioară.

Folosirea seturilor de mobilier

Știm că îți este mai ușor să alegi un set de mobilier pentru amenajarea livingului, însă acest lucru nu mai este la modă. Specialiștii în design interior recomandă să combini diverse materiale, forme și țesături și tonuri de lemn pentru a oferi un aspect deosebit în living.

Alegerea culorilor nepotrivite

Culorile pot influența semnificativ atmosfera livingului. Evită să folosești culori prea puternice. Optează pentru o paletă echilibrată și asigură-te că toate elementele se armonizează.

Iluminare insuficientă

Iluminarea joacă un rol esențial în atmosfera livingului. Evită să te bazezi pe o singură sursă de lumină și optează pentru iluminare gnerală, ambientală și de accent.

Atrix Concept – studio de design interior

Atrix Concept este un studio de design interior din București cu o experiență vastă în amenajarea interioară a locuințelor, a spațiilor comerciale, birou și horeca. De-a lungul timpul s-a remarcat în domeniu prin dezvoltarea de spații, funcționale, estetice și care să reflecte personalitatea clientului. Astfel, dacă vrei să te bucuri din nou de locuința ta, apelează cu încredere la Atrix Concept!


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:










نوشته شده توسط علی ابراهیمی در ساعت 15:8

به وبلاگ من خوش آمدید
ایمیل مدیر :


سئو سایت
سئو
جی پی اس ردیاب ماشین
ال ای دی هدلایت زنون led
جلو پنجره لیفان x60

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان آموزش سئو سایت و آدرس number1seo.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






صفحه نخست | پست الکترونیک | آرشیو مطالب | لينك آر اس اس | عناوین مطالب وبلاگ | تم دیزاینر

.::